Boudewijn Seapark, dolfinarium en pretpark

Voor het Boudewijn Seapark moeten we afreizen naar België. Dit Vlaamse Dolfinarium heeft een interessante toevoeging, namelijk een aantal pretpark attracties. Leek ons leuk om een keer naar toe te gaan, maar (spoiler!) … dat was ook direct de laatste keer!

Onze ervaring in Boudewijn Seapark.

Het begint eigenlijk al onderweg. De borden naar het park toe zijn onduidelijk, de navigatie pakt op het adres een andere locatie, maar na even zoeken komen we aan in het Dolfinarium / pretpark in Brugge. We besluiten eerst de show te gaan bekijken en daarna het pretpark in te gaan.

De show op zich is niet slecht, alhoewel niet iedereen een voorstander is van shows met levende dieren, natuurlijk is het geluid slecht en ook nog eens in drie talen. Omdat onze dochter gek is op dieren besluiten we een foto te kopen, maar het valt vies tegen als deze ‘op de foto met dolfijnen’ aanbieding inhoud dat je voor het bassin mag gaan staan en een redelijk onduidelijke foto van de dolfijn achter als resultaat krijgt.

Het pretpark en de attracties in Boudewijn Seapark

Het redelijk nieuwe waterpark is best leuk voor de kinderen, zeker bij de warme temperatuur die wij troffen die dag. De hype van ook zo’n water attractie te hebben lijkt tegenwoordig in veel pretparken en dolfinaria een wens. Dit filmpje geeft een leuke impressie van de water attractie.

Deze attractie is redelijk nieuw, maar dat valt van de rest van het park niet te zeggen. hoewel er best leuk vermaak is, zijn de attracties oud, slecht onderhouden en de wc’s stinken en zijn vuil! De horeca is er erg slecht en erg duur, we stonden ruim een half uur in de rij voor een ijsje!

Conclusie; Mijn dochter heeft zich echt wel vermaakt in het park maar wij als ouders ergerden zich toch veelvuldig aan de staat en kwaliteit van het park. Een tweede keer naar Brugge rijden zit er waarschijnlijk dan ook niet in!

Wat is er te doen in het Boudewijn Seapark

Het Boudewijn Seapark is een attractiepark in Brugge, België. Het park heeft een verscheidenheid aan entertainment- en recreatiemogelijkheden voor bezoekers van alle leeftijden. Oorspronkelijk opgericht als een dolfinarium in 1963, heeft het park sindsdien zijn aanbod uitgebreid met verschillende attracties en shows.

Enkele van de belangrijkste kenmerken van het Boudewijn Seapark zijn onder andere:

 1. Shows met zeedieren: Het park staat bekend om zijn dolfijnenshows, waarin getrainde dolfijnen verschillende stunts en trucs uitvoeren. Daarnaast zijn er vaak andere shows met zeeleeuwen en zeehonden.
 2. Attracties: Naast de zeedierenshows biedt het Boudewijn Seapark verschillende attracties, zoals achtbanen, waterglijbanen, een reuzenrad en speelzones voor kinderen.
 3. Indoor speelhal: Het park heeft ook een overdekte speelhal waar bezoekers kunnen genieten van verschillende indoor activiteiten, vooral handig bij minder gunstig weer.
 4. Zwembad: Boudewijn Seapark heeft ook een zwembadgedeelte waar bezoekers kunnen zwemmen en ontspannen.

Wat kost het Boudewijn Seapark

De entreekosten van het park beginnen bij € 26,50 en lopen op tot bijna dertig euro. Parkeren kost je € 8,00 extra. Wil je met dolfijnen op de foto dan kan dat vanaf 15 euro, maar dan sta je voor een glazen wand van het bassin! In het water met de dolfijnen kan ook, maar dat kost je € 110,00.

Wij kochten de kaarten met korting via Tripper;

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

 1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
 2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
 3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
 4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
 2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
 3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

 1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
 2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
 3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.

Gerelateerde berichten