Review: Avonturenboerderij Molenwaard

Avonturenboerderij met Fien en Teun

Je kan een kind niet blijer maken dan met een bezoek aan een pretpark of attractie park, en als ze dan ook nog eens Fien en Teun in het echt kunnen ontmoeten is de vreugde niet te houden bij onze dochter! Vandaag gaan we op bezoek bij het jarige attractiepark Avonturenboerderij Molenwaard, dat vijf jaar geleden werd geopend in Groot Ammers (ZH).

Wat is Avonturenboerderij Molenwaard

Avonturenboerderij Molenwaard is een thema park rondom de bekende RTL4 figuren Fien en Teun. Deze boer en boerin leren, samen met hun vrienden, op het themapark de kleine bezoekers alles over het boerderij leven. De kinderen kunnen een boerderij diploma halen en spelen en leren tegelijk. Het park is te vinden in het Zuid Hollandse plaatsje Groot Ammers en is geschikt voor kinderen tot ongeveer 10 jaar.

Hoe was onze ervaring op Avonturenboerderij Molenwaard?

Wij wonen in de regio, dus dit was niet ons eerste bezoek aan de Avonturenboerderij. Leuk om te zien is dat het park ieder jaar blijft uitbreiden. Zo zijn er attracties bijgekomen en hebben Fien en Teun nu hun eigen theater. Bij aankomst worden we netjes begeleid naar onze parkeerplek. Parkeren is niet goedkoop voor zo’n klein park, je betaald € 7,00 voor je parkeerplek. De entreeprijs is in die vijf jaar ook aardig omhoog gegaan, de reguliere prijs is nu € 16,95 per persoon, de kinderen onder de 2 jaar mogen gratis mee naar binnen. Wij kopen onze tickets goedkoper via Tripper met deze aanbieding.

Avonturenboerderij Molenwaard korting

Wat kan je allemaal doen op de Avonturenboerderij

Op het eerste gezicht lijkt de Avonturenboerderij op een uitgebreide kinderboerderij. Er zijn dan ook veel dieren aanwezig, die ja kan voeren en aaien. Maar er zijn ook veel leuke en educatieve dingen te zien, zoals een Imker huis, kaas makerij, moestuin en alles wat je op de boerderij kan vinden, Regelmatig zijn er kleine mini shows, waar de kinderen op een leuke manier leren hoe kaas gemaakt wordt, of honing. Natuurlijk zijn er pony’s op de boerderij, waar je een leuk ritje op kan maken.

De attracties zijn klein, maar wel bijzonder. Alles is speciaal ontworpen voor de Avonturenboerderij. Zo zijn er attracties rondom Stip de pony, de schaapjes Mick en Molly en natuurlijk rondom Fien en Teun. In de leuke attracties, zoals de trekkerbaan, het blote voetenpad, de polderspelen en de fruitkistjes kunnen de kinderen zich gemakkelijk een hele dag vermaken.

Ook leuk voor Papa en Mama

Wanneer je niet zo vaak in de polder bent geweest is het ook leuk voor de ouders! Bezoek de molen op het park, maak een boottochtje en bezichtig de nog volop aanwezige ooievaars. Voorheen was het park een centrum voor ooievaars opvang en in en rondom het park zijn nog veel nesten aanwezig.

Videoverslag van Avonturenboerderij Molenwaard

We maakte voor onze dochter een leuke video van ons bezoek aan de boerderij.

Horeca Avonturenboerderij Molenwaard

Op het grote plein aan de voorkant van het park kan je gezellig eten, terwijl de kinderen spelen in de nabijgelegen speeltuin. Het eten is redelijk aan de prijs en de kwaliteit van de hamburgers is niet heel hoog. Dat valt niet te zeggen van het verderop gelegen pannenkoeken restaurant. De pannenkoeken zijn groot, voor de kinderen zit er een leuke Fien en Teun figuur van poedersuiker op en natuurlijk een speeltje van de boerderij. De ijsbeker van Fien of Teun mag je natuurlijk houden. Over het hele park zijn verschillende versnaperingen te krijgen, zoals koffie, cupcakes (van Fien en Teun natuurlijk) ijsjes en nog veel meer.

Overnachten bij Fien en Teun

Een aantal kilometers verderop is het vakantiepark Molenwaard, waar alles in de stijl van de avonturenboerderij is gemaakt. Het gloednieuwe vakantiepark is wel aan de prijs, maar dan heb je natuurlijk wel splinter nieuwe huisjes voor! Er is een speelschuur, ontmoetingen met Fien en Teun en veel leuke speel activiteiten op het park. Meer informatie over het vakantiepark vind je op deze website.

Gerelateerde berichten