Moviepark Germany, niet goedkoop wel heel tof!

Deze zomer bezoeken we Moviepark Germany. Na een dikke 2 en een half uur rijden komen we aan en door onze eigen fout (volgende keer eerst goed kijken) belanden we op de parkeerplek bijna twee kilometer van de entree vandaan! Jammer dat je wel gewoon dezelfde 8 euro moet afrekenen voor het parkeren, ondanks die flinke afstand! Maar eenmaal binnen is deze domper snel weer weg!

Onze ervaring in Moviepark Germany

Het park oogt kleiner dan dat het is. Bij de entree kom je direct de wereld van de film binnen. Hollywood boulevard bevat veel winkels, horeca en natuurlijk de studio’s waar je shows en optredens kan bekijken. De stuntshow die wij hebben bekeken is zeker een aanrader. In het wat oudere gedeelte van het park waan je jezelf in de wereld van de cowboys. De oudere achtbanen zijn nog wel heel leuk om te doen.

Snel, hard en spannend

The High Fall, een vrije val-toren waarbij je vanaf een hoogte naar beneden valt hebben we maar even overgeslagen, ik durf dat niet en mijn dochter mocht er nog niet in. Overigens mogen kinderen van net boven de 1 meter 30 in opvallende veel snelle attracties. Met begeleiding weliswaar maar zo hebben we op één dag toch wel even 6 snelle attracties gedaan. Dit ook omdat het redelijk druk was maar de wachttijden niet veel langer dan 20 tot 30 minuten waren. En dat in het hoog seizoen!

We bezoeken natuurlijk NICKLAND Plaza: Het centrale plein van Nickland, waar je verschillende attracties rondom deze zender heb. Zoals Spongebob en Dora en je ontmoetingen met Nickelodeon-personages kunt vinden. Wij hadden geluk met de Meet & Greet met Spongebob! De attracties hier zijn kidsproof en deze omgeving is rookvrij. Op andere gedeelte van het park mag je nog wel roken.

Andere ‘werelden’ waar Moviepark Germany in opgedeeld is zijn;

 1. Hollywood Street Set: Dit is het hart van het park en geeft je het gevoel alsof je door een typische Amerikaanse filmset loopt, met beroemde bezienswaardigheden zoals de Walk of Fame en de Chinese Theatre.
 2. Streets of New York: Dit gebied brengt de sfeer van New York City tot leven, compleet met karakteristieke gebouwen, straatscènes en voertuigen.
 3. Santa Monica Pier: Geïnspireerd door de echte pier in Californië, biedt dit gebied een mix van kustamusement, met attracties en een strandachtige sfeer.
 4. Nickland: Dit is het kindergebied van het park en is gebaseerd op populaire Nickelodeon-personages zoals SpongeBob SquarePants en Dora the Explorer.
 5. Adventure Lagoon: Een tropisch eilandachtig gebied met palmbomen, watervallen en een ontspannen sfeer, evenals attracties zoals waterglijbanen en een lazy river.
 6. The Old West: Reis terug in de tijd naar het Wilde Westen met dit themagebied dat cowboy- en westernelementen omvat.
 7. NICKLAND Plaza: Het centrale plein van Nickland, waar je verschillende attracties en ontmoetingen met Nickelodeon-personages kunt vinden.
 8. Federation Plaza: Het centrale plein van het Star Trek-gedeelte, met een futuristische uitstraling en het Star Trek-thema.
 9. Germany’s Nickland: Een Duitstalige versie van Nickland met Duitse nasynchronisatie van de Nickelodeon-personages.
 10. The Bermuda Triangle – Alien Encounter: Dit is een indoor attractie met het thema van de Bermuda Driehoek en buitenaardse ontmoetingen.
 11. Excalibur – Secrets of the Dark Forest: Gebaseerd op de legende van Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel, neemt dit gebied je mee naar een mysterieus en betoverend woud.

We hebben als eten een hamburger menu genomen. Deze was redelijk betaalbaar voor een groot pretpark als dit en ook nog best te eten. De statiegeldbekers met het logo erop hebben we uiteraard als souvenir meegenomen naar huis. Al met al een leuke dag in Duitsland en zeker een aanrader!

Wat kost Moviepark Germany

De prijzen van Moviepark Germany zijn heel verschillend, zo betaal je als volwassenen aan de kassa ruim € 56,90, terwijl je met een online ticket op datum maar € 29,90 hoef af te rekenen! Dan zou het ook gewoon voor minder aan de kassa kunnen denken wij. Kids van 4 tot 11 betalen respectievelijk € 51,90 of online dus € 29,90. Gek, evenveel als de volwassen dus… Wij scoorden kaarten met korting op Moviepark via deze aanbieding website.

korting op moviepark germany

Wat is er te doen in Moviepark Germany

Hier zijn enkele van de attracties en activiteiten die je mogelijk kunt ervaren in Movie Park Germany:

 1. Achtbanen: Het park heeft diverse achtbanen, waaronder de iconische “Star Trek: Operation Enterprise”, een gelanceerde achtbaan, en de “Van Helsing’s Factory”, een indoor achtbaan.
 2. Shows: Movie Park Germany biedt verschillende shows en live-entertainment. Deze kunnen variëren van stuntshows tot interactieve theaterervaringen met bekende filmthema’s.
 3. Thema-gebieden: Het park is verdeeld in verschillende themagebieden die zijn gebaseerd op populaire films en tv-series. Je kunt gebieden zoals “Hollywood Street Set”, “Nickland” (met attracties gebaseerd op Nickelodeon-personages), en “Santa Monica Pier” verkennen.
 4. Kinderattracties: Voor gezinnen zijn er tal van kinderattracties en speelzones beschikbaar in het park.
 5. Eet- en drinkgelegenheden: Er zijn diverse restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van een verscheidenheid aan gerechten en snacks.
 6. Winkelen: In het park zijn verschillende winkels waar je souvenirs, merchandise en andere items kunt kopen die verband houden met de thema’s en attracties van het park.
 7. Speciale evenementen: Movie Park Germany organiseert regelmatig speciale evenementen, vooral tijdens vakantieperiodes zoals Halloween en kerst. Deze evenementen kunnen extra shows, decoraties en activiteiten omvatten.

Populaire attracties in Moviepark Germany

 1. Star Trek: Operation Enterprise: Een gelanceerde achtbaan gebaseerd op het Star Trek-thema, waarbij je aan boord gaat van het ruimteschip USS Enterprise.
 2. Van Helsing’s Factory: Een indoor achtbaan met een vampierjagersthema, geïnspireerd door de film “Van Helsing”.
 3. The Lost Temple: Een combinatie van een film en een bewegende rit waarbij je op een avontuurlijke expeditie gaat om een oude tempel te ontdekken.
 4. Crazy Surfer: Een draaiende en schommelende attractie die lijkt op een surfplank op hoge golven.
 5. MP Xpress: Een omgekeerde achtbaan waarbij je met je voeten los van de grond hangt.
 6. Avatar Air Glider: Een zweefmolen met het thema van de film “Avatar”, waarbij je door de lucht zweeft.
 7. Excalibur – Secrets of the Dark Forest: Een waterattractie waarbij je met een boot door het donkere woud vaart en interactieve elementen kunt activeren.
 8. Crazy Action Stunt Show: Een show vol stunts en actie, met auto’s, motoren en spectaculaire stunts.
 9. Dora’s Big River Adventure: Een rustigere attractie voor kinderen waarbij ze in kleine bootjes door het avontuurlijke water varen.
 10. Ice Age Adventure: Een boottocht door een donkere omgeving met ijsachtige decors en personages uit de “Ice Age”-films.
 11. Ghost Chasers: Een interactieve spookrit waarbij bezoekers geesten kunnen “vangen” met behulp van een lasergun.
 12. The High Fall: Een vrije val-toren waarbij je vanaf een hoogte naar beneden valt.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

 1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
 2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
 3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
 4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
 2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
 3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

 1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
 2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
 3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.

Gerelateerde berichten