Review : Geertje’s Hoeve Haarzuilen

Geertjes Hoeve

Geertje’s Hoeve, lammetjes voeren en spelen

Niet alle dagjes uit hoeven altijd geld te kosten, dus na een tip vertrokken we naar het Utrechtse Haarzuilen om een bezoek te brengen aan Geertje’s Hoeve. Een oorspronkelijke boerderij waar ze met name geiten fokken, kaas maken en er veel dieren aanwezig zijn. Maar het leukste is dat de kinderen de geiten zelf mogen voeren! Er zijn kleine flesjes melk te koop voor € 1,50 die ze mogen voeren aan de lammetjes en droog voer te koop voor de grotere dieren. Daarnaast is er een speeltuin, kan je er een pony rit maken en beschikt de boerderij over een restaurant. De entree is helemaal gratis! Voor parkeren moet je wel betalen, behalve als je lid bent van natuurmonumenten.

Onze ervaring op Geertje’s Hoeve

Onze dochter vond het geweldig! Lammetjes voeren, op schoot houden, aaien en al die andere dieren op de boerderij! Op het hele erf staat speelgoed dat gebruikt mag worden en de speeltuin is natuurlijk altijd super! De horeca prijzen zijn goed betaalbaar voor een gezellige bak koffie terwijl zij lekker aan het spelen was.

In de boerderij winkel is van alles ambachtelijk te koop, met natuurlijk ambachtelijk boeren ijs! De pannenkoeken hebben we overgeslagen, maar ze zagen er wel lekker uit!

Natuurmonumenten

De reden dat je lid moet zijn van Natuurmonumenten om gratis te parkeren is dat er tegenover de boerderij een prachtig natuurgebied met speelnatuurplaats is. De kinderen kunnen er spelen en in het water baggeren, dat hebben we dan ook even gedaan! Officieel is de entree 1,50 euro, of je moet lid zijn van de natuur organisatie.

Wat is Geertje’s Hoeve

Geertje’s Hoeve, gelegen in Haarzuilens, is een pittoreske en charmante boerderij en kaasboerderij in Nederland. Deze idyllische plek staat bekend om zijn landelijke charme, ambachtelijke producten en educatieve activiteiten. Geertje’s Hoeve biedt bezoekers de mogelijkheid om de agrarische levensstijl te ervaren, te genieten van verse, lokale producten en te leren over het boerenleven.

Een van de hoogtepunten van Geertje’s Hoeve is hun ambachtelijke kaasmakerij. Ze produceren heerlijke kazen van hoge kwaliteit, gemaakt van de melk van hun eigen koeien. Bezoekers kunnen het kaasmakingsproces van dichtbij bekijken en zelfs deelnemen aan workshops om te leren hoe ze hun eigen kaas kunnen maken. Dit geeft een uniek inzicht in het vakmanschap achter dit traditionele voedingsmiddel.

De boerderij heeft ook een aantal andere activiteiten en attracties die bezoekers van alle leeftijden aanspreken. Er zijn dierenweiden waar kinderen (en volwassenen) interactie kunnen hebben met boerderijdieren zoals geiten, schapen, varkens en kippen. Bovendien kunnen de kinderen de dieren voeren en aaien. Ook een leuke pony rit staat op het programma.

Geertje’s Hoeve heeft een gezellig café-restaurant waar bezoekers kunnen genieten van gerechten gemaakt met verse, lokale ingrediënten. Het is een geweldige plek om te ontspannen na het verkennen van de boerderij en om te genieten van een heerlijke maaltijd, vaak met zelfgemaakte producten van de boerderij zelf.

Bovendien organiseert Geertje’s Hoeve educatieve programma’s en evenementen, zoals schoolreizen, familiedagen en teamuitjes. Deze activiteiten bieden een leerzame en plezierige ervaring, waarbij deelnemers meer te weten kunnen komen over de verschillende aspecten van het boerenleven, duurzaamheid en landbouwpraktijken.

Al met al is Geertje’s Hoeve in Haarzuilens een prachtige bestemming voor iedereen die op zoek is naar een onderdompeling in het boerenleven, het proeven van verse en ambachtelijke producten en het genieten van een rustieke en authentieke sfeer. Of je nu een liefhebber bent van kaas, dieren, of gewoon een ontspannen dag op het platteland wilt doorbrengen, Geertje’s Hoeve biedt voor elk wat wils.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

  1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
  2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
  3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
  4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

  1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
  2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
  3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

  1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
  2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
  3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.