Europapark in Duitsland

Tijdens onze vakantie in Duitsland bezochten we Europapark. Het grootste pretpark van Europa! en daar is niets anders over te zeggen, want het is groot, vol, meeslepend en heel erg gaaf!

Bij binnenkomst van het park worden de bezoekers overweldigd door de vele kleurrijke gebouwen, winkels en attracties. Het park werkt met delen, die de namen van landen hebben meegekregen. Het park is nog groter dan Disneyland Paris en is eigenlijk niet in één dag te doen. We hebben veel kunnen zien, maar door de lange wachtrijen uiteindelijk maar een paar attracties kunnen doen.

Prikkelarm kan je dit pretpark absoluut niet noemen. Er is zoveel te zien en te doen dat je er bijna een beetje gek van wordt, zeker in het drukke seizoen met heel veel bezoekers. Ieder deel heeft zijn eigen thema, veel al in het thema van het land. Er zijn meerdere attracties dicht op elkaar, voor groot en klein, van speeltuin tot snelle achtbaan. De app van Europapark geeft enige duidelijkheid over de route, de wachttijden en de attracties die er allemaal zijn.

Wat kost Europapark

Europapark is niet goedkoop. Tickets voor volwassenen beginnen bij € 57,50 en lopen op tot 65 euro. Voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar betaal je tussen de € 49,- en € 56,-. tot 3 jaar mogen de kids gratis mee naar binnen. Wij hebben onze entree gratis omdat we een abonnement van de Efteling hebben. Hierdoor mag je per jaar één keer gratis naar Europa park. Je mag overigens nog naar meer parken gratis of met korting, Meer hierover lees je in dit blog.

Welke attracties zijn er in Europapark

Europa-Park heeft een uitgebreide lijst met attracties die voortdurend worden bijgewerkt en uitgebreid. Hier zijn enkele van de bekendere attracties en categorieën die je kunt vinden in het park;

 1. Achtbanen:
  • Silver Star: Een van de hoogste en snelste achtbanen van Europa.
  • Blue Fire Megacoaster: Een gelanceerde achtbaan met meerdere inversies.
  • Eurosat CanCan Coaster: Een indoor achtbaan met een Frans thema.
  • Wodan Timbur Coaster: Een houten achtbaan met een Vikingthema.
 2. Waterattracties:
  • Poseidon: Een hybride achtbaan-waterrit met een Grieks thema.
  • Fjord-Rafting: Een wildwaterbaan met Noors thema.
  • Atlantica SuperSplash: Een achtbaan die eindigt met een grote splash in het water.
 3. Dark Rides:
  • Pirates in Batavia: Een bootrit door een wereld van piratenavonturen.
  • Voletarium: Een hangende simulator die je meeneemt op een vliegavontuur over Europa.
  • Arthur: In de Minimoys Kingdom: Een combinatie van achtbaan en dark ride met een avontuurlijk verhaal.
 4. Kinderattracties:
  • Vooraland: Een speciaal gebied met attracties voor jongere bezoekers.
  • Jim Knopf – Reise durch Lummerland: Een rit gebaseerd op het populaire kinderverhaal.
 5. Shows en Entertainment:
  • Europa-Park heeft een verscheidenheid aan live shows, straatentertainment en theatershows verspreid over het park.
 6. Thematische Gebieden:
  • Het park is verdeeld in verschillende gebieden die Europese landen en regio’s vertegenwoordigen, zoals Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Italië, en meer. Elk gebied heeft zijn eigen unieke sfeer, attracties en eetgelegenheden.

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod van attracties in Europa-Park. Het park blijft zich ontwikkelen en nieuwe attracties worden regelmatig geïntroduceerd.

Horeca in Europapark

Natuurlijk is er voldoende te eten en te drinken in Europapark. Er zijn verschillende prijsklassen in het eten, tot een twee sterren restaurant toe. De fastfood die wij hadden was zeer matig en zeer duur, maar het broodje braadworst was daarentegen weer prime te eten en te betalen.

Wat is Europapark

Europa-Park is een van de grootste en meest populaire pretparken in Europa. Het is gelegen in Rust, Duitsland. Europa-Park is opgericht door de familie Mack en opende zijn deuren in 1975. Het park staat bekend om zijn thematische attracties die verschillende Europese landen en culturen vertegenwoordigen.

Europa-Park biedt een breed scala aan attracties, waaronder achtbanen, waterattracties, dark rides, live entertainment, shows en meer. Elke sectie van het park is ontworpen om een specifiek Europees land of regio weer te geven, met aandacht voor architectuur, landschap, eten, drinken en culturele elementen.

Het park heeft ook verschillende hotels en accommodatie opties, waaronder themahotels die aansluiten bij de sfeer van het park. Door de jaren heen heeft Europa-Park talloze prijzen gewonnen en is het een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen van over de hele wereld.

Gerelateerde berichten